The New York Times – 10th Mountain Division

Hittade en intressant interaktiv artikel på The New York Times hemsida om 10th Mountain Division. Dom var nere i Kosovo när jag gjorde min första sväng i Kosovo 2002 (KS06). Visserligen var det 1-32nd Infantry och 1stBde Headquarter som var där och denna artikel handlar om 1-87 Infantry i Afghanistan.

A Year at War

Om 1st Brigade Combat Team, 10th Mountain Division

Läs mer

Operation Ebtekar 2

Film från Försvarsmakten om Operation Ebtekar 2. Under två veckor följde Combat Camera skyttesoldaterna i plutonerna Bravo Qubec och Charlie Qubec ur FS21, då de genomförde operation Ebtekar 2. Filmen är ämnad att ge en liten inblick i hur det är att vara skyttesoldat i Afghanistan, men vi får också höra chefen för FS21, Rickard Johansson berätta om vad operationen syftar till.

Läs mer

Veterandagen

I söndags firades Veterandagen vid FN-monumentet vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. Överbefälhavare Sverker Göranson som också delade ut Försvarsmaktens nyinrättade medalj till sårade i strid.

Läs mer

Ulf Henricsson om Kriget i Afghanistan

Ulf Henricsson har kommenterat dom sista dagarns nyheter från TV4 om dom tre som stupaded förra våren i Afghanistan.

”Pressen, stressen och ångesten i strid är svår att förstå för utomstående. Men man måste kunna begära omsorg och hänsyn till de soldater som riskerar sina liv i en svår situation. Man kan inte väcka de döda – men ta hand de levande. Det skriver överste Ulf Henricsson, ansvarig för den svenska bataljonen Nordbat 2 på Balkan.”

Läs mer på Newsmill

Läs mer