Nederländernas ÖB,Peter van Uhm,Ted Talk,Youtube

Peter van Uhm: Varför jag valde ett gevär


Peter van Uhm är Nederländernas ÖB, men det betyder inte att han är pro-krig. På TEDxAmsterdam förklarar han hur hans karriär är en formad av en kärlek till fred, inte en önskan om blodsutgjutelse – och varför vi behöver arméer om vi vill ha fred

Läs mer

The New York Times – 10th Mountain Division

Hittade en intressant interaktiv artikel på The New York Times hemsida om 10th Mountain Division. Dom var nere i Kosovo när jag gjorde min första sväng i Kosovo 2002 (KS06). Visserligen var det 1-32nd Infantry och 1stBde Headquarter som var där och denna artikel handlar om 1-87 Infantry i Afghanistan.

A Year at War

Om 1st Brigade Combat Team, 10th Mountain Division

Läs mer

Operation Ebtekar 2

Film från Försvarsmakten om Operation Ebtekar 2. Under två veckor följde Combat Camera skyttesoldaterna i plutonerna Bravo Qubec och Charlie Qubec ur FS21, då de genomförde operation Ebtekar 2. Filmen är ämnad att ge en liten inblick i hur det är att vara skyttesoldat i Afghanistan, men vi får också höra chefen för FS21, Rickard Johansson berätta om vad operationen syftar till.

Läs mer

Veterandagen

I söndags firades Veterandagen vid FN-monumentet vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. Överbefälhavare Sverker Göranson som också delade ut Försvarsmaktens nyinrättade medalj till sårade i strid.

Läs mer